Automatsko zalivanje

by denis.papovic / March 19, 2018 / No comments

Automatsko zalivanje

AUTOMATSKO ZALIVANJE

Sistemima za automatsko zalivanje se bavimo još od 2005. godine i za njihov kvalitet i efektivnost dajemo višegodišnju garanciju. Drugim rečima, mi projektujemo i montiramo sisteme za navodnjavanje koji su jedni od glavnih faktora za podizanje i održavanje zdrave zelene površine. Usled klimatskih promena i slabije adaptivnosti biljaka, ovi automatski zalivni sistemi su postali skoro nezaobilazni način da se za zalivanje baste ne troši vreme, a da bašta ili vrt ostaju zeleni i zdravi tokom cele godine.

Nudimo nekoliko načina za zalivanje baste ili vrta:

pic
zalivanje travnjaka kap po kap

Ovaj način za automatsko zalivanje baste našao je primenu u zalivanju dekorativnih sadnica koje su raspoređene u kontinualnom nizu, obezbeđujući dovoljnu količinu vode za pravilan rast i razvoj svake biljke pojedinačno. Pored toga, koristimo ga i u u postavljanju zelenih zidova, manjih travnjaka i slično.

pic
zalivanje travnjaka rotacionim rasprskivačima

Pored toga što nudimo automatsko zalivanje baste po principu kao po kap, pružamo i drugi metod zalivanja travnjaka rotacionim rasprskivačima. Ovaj sistem za navodnjavanje se koristi za navodnjavanje većih travnih površina. Njihov domet je znatno duži od narednog, sprej rasprskivača, i njihov raspon je moguće podesiti 0-360⁰.

pic
navodnjavanje sprej rasprskivačima

Ovaj zalivni sistem je namenjen za intezivnije navodnjavanje, najčešće manjih travnatih površina. Utrošak vode kod ovog sistema je veći, ali se zato uz pomoć njega biljke za kraće vreme snadbevaju vodom.

Svrha svih navedenih sistema za navodnjavanje je da obezbede da u svako vreme biljke i travnjaci dobijaju potrebnu količinu vode. Pored toga što oni čine da vaša dvorišta izgledaju zdravo tokom cele godidne, uz pomoć adekvatno projektovanog i stručno postavljenog zalivnog sistema, mogu se postići uštede i do 50% u odnosu na ne korišćenje sistema.

Instagram