Biodekoracija enterijera

by denis.papovic / March 9, 2018 / No comments

Biodekoracija enterijera

BIODEKORACIJA ENTERIJERA: uredjivanje enterijera biljkama

Biodekoracija enterijera kao jedan poseban segment pejzažne arhitekture predstavlja uredjivanje enterijera biljkama, bilo da se radi o privatnim ili poslovnim objektima. Pored toga što dekoracija enterijera, ili uređivanje unutrašnjeg prostora biljkama, daje objektu jednu posebnu estetsku vrednost, ovakvo uređivanje znači i stvaranje ambijenta za prijatno raspoloženje, umanjenje umora i stresa, poboljšanje produktivnosti, a ovime i zdravlja. Zapravo, skoro da ne postoji nijedan drugi način uredjenja enterijera koji daje toliko mnogo dok izgleda tako lepo.

pic

pic

pic

pic

Te ukoliko trebate privatan ili poslovni prostor koji je više od ukrasa, onaj koji na neki način raste i menja se, onda je baš biodekoracija enterijera pravi izbor da takav prostor realizujete.

BIODEKORACIJA: ZELENI ZIDOVI ENTERIJER

Osim jednostavnijih metoda uredjivanja enterijera biljkama, mi nudimo usluge i savremenih metoda biodekoracije enterijera, te tako na primer možemo da kreiramo prave male vertikalne vrtove ili mala “dvorišta na zidu” u vašem stambenom prostoru.

pic

pic

pic

Bilo da se radi o kasetnim zelenim zidovima sa sopstvenim sistemom za automatsko navodnjavanje koji podrazumevaju širok izbor biljnih vrsta za formiranje zelenih oaza, ili pak o zelenim zidovima od Moschito mahovine, i jedna i druga varijanta pruža neverovatne efekte, kako u stambenom tako i u poslovnom prostoru. Više o ovom načinu ozelenjavanja enterijera možete pročitati na našoj straniciZELENI ZIDOVI.

UREDJENJE ENTERIJERA: BILJKE U ENTERIJERU

Osim posuda prefinjenog dizajna ispunjene najneobičnijim ili pak standardnim biljnim vrstama, apsolutni trend u pejzažnoj arhitekturi danas predstavljaju biljke u posudama koje se spuštaju sa plafona. Ovaj način biodekoracije enterijera su prvo praktikovali veliki svetski restorani, a sada je on počeo da se praktikuje i u privatnim stambenim prostorijama. Ovakav vid dekoracije enterijera daje prostoru vrlo autentičan izgled. A za još autentičniji dojam savetujemo da se ove posude koriste u kombinaciji sa različitim tipovima rasvete.

pic

pic

pic

pic

Da bi uredjivanje enterijera biljkama imalo snažan estetski efekat kakav može imati, moramo da naglasimo da je za to neophodno i održavanje ovih biljaka u enterijeru. Mi pružamo i usluge održavanja biljaka, kako bi vaša investicija duže trajala, a i estetski dojam ostao stalno isti.

Instagram