Automatsko navodnjavanje

by denis.papovic / March 19, 2018 / No comments

Automatsko navodnjavanje

AUTOMATSKO NAVODNJAVANJE

Naša firma se od 2005. godine uspešno bavi projektovanjem i montažom sistema za automatsko navodnjavanje. Usled klimatsih promena i slabe adaptivnosti biljaka (travnjaka, dekorativnih sadnica) na iste, automatsko navodnjavanje se javilo kao osnovni preduslov za podizanje I održavanje kvalitetne zelene površine. Nakon Vašeg poziva, uzimamo parametre na osnovu kojih izrađujemo projekat navodnjavanja, nakon čega pristupamo izvođenju radova, a na sve to dajemo i višegodišnju garanciju.

Nudimo Vam nekoliko načina da zalijete Vaš vrt:

pic
NAVODNJAVANJE KAP PO KAP

Ovaj način navodnjavanja našao je primenu u zalivanju dekorativnih sadnica koje su raspoređene u kontinualnom nizu, obezbeđujući dovoljnu količinu vode za pravilan rast i razvoj svake biljke pojedinačno. Pored toga, koristimo ga u izvođenju zelenih zidova, malih travnjaka i slično.

pic
ROTACIONI RASPRSKIVAČI

Namenjeni su mahom za navodnjavanje većih travnih površina. Njihov domet je znatno duži od sprej rasprskivača, a njihov raspon je moguće podesiti 0-360⁰

pic
SPREJ RASPRSKIVAČI

Namenjeni za intezivnije navodnjavanje uglavnom manjih travnatih površina. Utrošak vode je veći ali se za kraće vreme biljke snadbevaju dovoljnom količinom vodoe za pravilan rast i razvoj.

Primena zalivnog sistema treba da obezbedi da u svako vreme biljke i travnjaci dobijaju potrebnu količinu vode, dopunjavanjem prirodnih izvora vode. Adekvatno projektovanim i stručno postavljenim zalivnim sistemom i obučenim korisnicima, mogu se postići uštede i do 50% u odnosu na ne korišćenje sistema a pri tom se ostvaruje željeni efekat izgleda vašeg dvorišta.